Dienstverlening

U wilt natuurlijk het beste voor uw auto, vrachtwagen, landbouw- of grondverzetsvoertuig. Een gedegen advies, kwalitatief hoogstaande producten en een uitstekende service. Bij Arends Banden- en Auto Service B.V. werken we hier voortdurend aan.

Kom ook bij ons langs voor:

De Algemene Periodieke Keuring (APK)

Accu's

Remmen service

Inspecteren en testen van uw schokdempers

Arends Banden Service, banden uitlijnen

3D uitlijnen

Bij Arends Banden- en Auto Service B.V. lijnen we uw auto uit met moderne 3D 8 sensor infrarood techniek.

Dit noemen wij het 3D uitlijnen van uw auto. Vakbekwame mensen meten uw auto op en stellen hem perfect af, zodat uw auto hierna weer perfect uitgelijnd is.

Balanceren

Heeft u weleens meegemaakt dat uw stuur trilt tijdens het rijden? Dit is één van de tekenen dat uw wielen niet goed zijn uitgebalanceerd.

Uitgebalanceerde wielen zijn over de hele omtrek even zwaar. Dit voorkomt dat uw auto bij een bepaalde snelheid gaat trillen of schudden en de ophanging onnodig wordt belast.

Wat doen wij bij balanceren?

Bij balanceren slaan/plakken wij een zink op de velg. Dit zink heeft een bepaald gewicht dat nodig is om de onbalans op te heffen. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band door om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is.

Finish balans

Om uw auto perfect uit te balanceren kunt u bij Arends Banden- en Auto Service B.V. finish balans laten doen. Dit betekent dat wij uw auto balanceren tot in detail.

X-Act balanceren

X-Act banden balanceren is een totaal nieuwe manier van balanceren. Bijzonder aan X-Act banden balanceren is dat -ook wanneer u een moderne SUV heeft met extreem grote wielen- met een enkel gewicht aan de binnenzijde van het wiel uw trillingsproblemen weggenomen worden.

Banden trimmen

Moderne auto’s worden uitgevoerd met steeds grotere wielen en lagere banden. Ophangingen worden steeds lichter uitgevoerd.

Het gevolg: Trillingen onder uw auto, zelfs na optimaal balanceren.

De oplossing is banden trimmen. Met de Tire Trimmer wordt de band op het originele wiel “getrimd”. Uw band-en-wiel-combinatie is weer helemaal rond, waardoor er geen trillingen en afrolgeluiden meer zijn.

U rijdt daardoor niet alleen comfortabeler. Het banden trimmen heeft ook een positief effect op het aantal kilometers wat met de band gereden kan worden.

Banden vullen met stikstof

Het vullen van de banden met stikstof in plaats van lucht heeft enkele grote voordelen.

De autobanden blijven tot wel 4x langer op de juiste spanning. Stikstof is een dikker gas dan zuurstof, waardoor het minder gemakkelijk uit de band verdwijnt. Ten opzichte van een band met een te lage spanning is de wrijving lager, waardoor de band 25% tot 35|% langer meegaat en het brandstofverbruik gunstiger is. Ook is de remweg korter en de wegligging beter.

Opslag zomerbanden en winterbanden

Heeft u geen ruimte of zin in de opslag van de banden bij u thuis of op uw bedrijf?

Geen probleem! Wij slaan graag de banden voor u op. Dit doen wij direct op onze vestiging. Mocht u ze weer nodig hebben, dan hebben we de banden direct bij de hand!

Uw banden zijn natuurlijk verzekerd tegen diefstal en brand.

3D uitlijnen en balanceren
Arends Banden Service

Runflat montage

Arends Banden- en Auto Service B.V. heeft de mogelijkheid om uw runflat banden te (de)monteren en indien mogelijk te repareren.

Velgen richten

Niet alle velgen zijn te richten, maar als de velg krom is, dan is deze vrijwel zeker te richten. Arends Banden- en Auto Service B.V. heeft de apparatuur en de expertise in huis om uw velg weer netjes te herstellen.

Wielen

Het bepalen van welke wielen voor uw auto het meest geschikt zijn, vereist specialistische kennis. Onze medewerkers kunnen u hierover inlichten.

Arends Banden- en Auto Service B.V.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de bovenstaande diensten? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.